Dans Eendaagse Physical Dynamics 2024

Elena Nijsen

Dans Eendaagse Physical Dynamics 2024

zondag 3 maart 2024 in Danscentrum Utrecht van 10:30 tot 14:00 uur

Dans Eendaagse Physical Dynamics 2024 - Elena Nijsen

Inschrijven? Vul het formulier in onderaan de pagina. 
~ Boek nu voor 5 februari en ontvang 10% vroegboekkorting ~

Een speciale dag boordevol verdieping en informatie om je kennis te vergroten!
Deze Eendaagse DansImpuls staat in het teken van Physical Dynamics.
 
Physical Dynamics - met Elena Nijsen
Zondag 3 maart 10.30-14.00u (incl. pauze)
Elena: "Een Physical Dynamics les wordt vormgegeven vanuit o.a. diverse oefeningen die de kracht, de conditie en het uithoudingsvermogen van het danserslichaam bevordert, waarbij herhaling centraal staat. Ook is een belangrijk element de samenwerking tussen dansers en het overdragen van hun eigen kennis en fysieke mogelijkheden."

Over Elena Nijsen:

Met haar 12 jaar ervaring in het lesgeven aan diverse doelgroepen in het basis- en voortgezet onderwijs, alsook in het amateur en professionele dansveld, is Elena momenteel vooral actief in het verzorgen van workshops op scholen en het onderwijzen van studenten aan de mbo-dansopleiding Creative Contemporary en de hbo-dansopleiding Artist Educator in Dans bij ArtEZ.

Tijdens haar studie aan ArtEZ, waar ze de Bachelor Docent Dansopleiding volgde, raakte Elena geïnspireerd door de trainingsmethode 'Physical Dynamics' gegeven en ontwikkeld door John Wooter. Deze aanpak gaf haar nieuwe mogelijkheden in het onderzoeken en creëren van haar eigen authenticiteit als danser en docent. 
Gedurende de vierjarige opleiding waarin onderzoek werd gedaan in deze methode waarbij het mentaal en fysiek trainen van het gehele danserslichaam centraal stond, verdiepte Elena zich verder in Physical Dynamics. Ze bleef dit onderzoeken en zette elementen ervan in, in haar eigen danslessen in het amateurdansveld. 

Voortdurend blijft zij streven naar constante vernieuwing en verbetering van haar lessen door het blijven volgen van diverse intensives en cursussen van floorwork- en acrobatiektechnieken.

Momenteel doceert zij de Physical Dynamics trainingsvorm eervol en met plezier aan verschillende doelgroepen. Zij ziet het als een belangrijke waarde van deze methode om net als de grondleggers deze trainingsvorm en haar eigen technieken continu te vernieuwen, aan te sluiten op het werkveld en zichzelf uit te dagen. Door dit met haar leerlingen te delen ontstaat er een leeromgeving waarin zowel haar leerlingen als zijzelf constant in ontwikkeling blijven.

Een danser over de lessen van Elena:

"Ik vind het hele fijne lessen! Veel elementen worden gecombineerd, modern, floor, capoeira, break, acrobatics, flying low, etc. waardoor ik heel veel verschillende elementen, aspecten en vaardigheden leer. Ook leer je ze te combineren. Daarnaast is het goed voor m’n fysieke uithoudingsvermogen, kracht en conditioneel gezien. De lessen en het materiaal kan je eenvoudig makkelijker en moeilijker maken (niveau differentiatie) dus er is altijd genoeg uitdaging voor iedereen. Ook zijn de elementen die ik leer bij Physical Dynamics elementen die ik vaak en graag toepas in mijn eigen werk (als ik maak). Ook draagt het bij aan mij vaardigheden in andere dansstijlen doordat het zo veel raakvlakken heeft. Maar bijvoorbeeld ook, hoe moet je zacht naar de grond, hoe doe je handstanden en freezes, hoe ga je om met ademhaling, hoe pas je dynamiek verschil toe enz. Het is één van mijn favoriete lessen!"

Hopelijk tot 3 maart bij de Eendaagse DansImpuls in het Danscentrum Utrecht (DCU - Herenweg 10, Utrecht).
Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er snel bij!

Ticketprijs
10% vroegboekkorting is verlengd tot en met 10 februari 2024!
Ben je lid van Dansbelang? Dan krijg je nog eens 25% extra korting. Ben je nog geen lid maar wil je dat wel graag worden? Mail dan naar administratie@dansbelang.nl.
 

Ticket incl. btw

€40

Ticket incl. btw met 10% vroegboekkorting

€36

Ticket incl. btw. met 10% vroegboekkorting voor leden (extra 25% korting)

€27
 


Schrijf je hieronder in: 
(klik op 'product kiezen' voor de verschillende opties)