Over ons

Kwaliteitsregistratie

Wat is het Kwaliteitsregister Dansdocent?

Dansbelang registreert dansdocenten met een aantoonbare kwaliteit in lesgeven. Zij vindt het belangrijk dat docenten kwaliteit nastreven en dit bijhouden. Elke vier jaar vindt daarom heraccreditatie plaats.

 

Wanneer staat een dansdocent in het Kwaliteitsregister Dansdocent?

Allereerst moet je lid zijn van Dansbelang. Vervolgens kies je een aanvullend pakket: het Kwaliteitsregister Dansdocent-pakket, ondernemerspakket of het all-in pakket. Ga naar Lid Worden en bekijk de tarieven en een toelichting op de diverse pakketten.

Danseducatie gewaarborgd

Met het Kwaliteitsregister Dansdocent wordt kwaliteit in danseducatie gewaarborgd. Kennis en ervaring van docenten worden regelmatig getoetst en docenten na het behalen van de gestelde normen geaccrediteerd. In de praktijk betekent dit dat leerlingen op een verantwoorde manier les krijgen.

Betere resultaten, minder kans op blessures en meer plezier in dans

Een dansdocent heeft een belangrijke rol. Zij dient met een goede methodiek en didactiek bij al zeer jonge leerlingen een fundament te leggen in danstechniek, beweging, ritmiek en muzikaliteit. Hetzelfde geldt voor leerlingen die op latere leeftijd beginnen. Onderwijs van een geaccrediteerd dansdocent kan leiden tot betere resultaten, minder kans op blessures en meer plezier in dans.

Vakbekwaam bij diplomering en daarna

Met registratie toon je aan dat je vakbekwaam bent en dat je je regelmatig in je vakgebied bijschoolt. Een geaccrediteerd dansdocent staat dus voor kwaliteit: bij aanvang van haar  carrière en daarna. Belanghebbenden zoals leerlingen, ouders en aanverwante instanties hebben er baat bij te weten welke docenten vakbekwaam zijn en zich blijven ontwikkelen.

Accreditatie

Bij het Kwaliteitsregister Dansdocent vindt om de vier jaar accreditering plaats. Alleen Dansbelang-leden kunnen accreditatie aanvragen en opgenomen worden in het Kwaliteitsregister Dansdocent.