Dans Eendaagse Kinderen en Klassiek Ballet

Saskia Sap & Maurice Berger | Jane Lord

Dans Eendaagse Kinderen en Klassiek Ballet

zondag 21 april 2024 in Utrecht van 10:00 tot 16:00 uur

Dans Eendaagse Kinderen en Klassiek Ballet - Saskia Sap & Maurice Berger | Jane Lord

Inschrijven voor een losse workshop of beide workshops? Vul het formulier in onderaan de pagina. 
~ Boek nu vóór 25 februari en ontvang 10% vroegboekkorting ~

Een speciale dag boordevol verdieping en informatie om je kennis te vergroten. 
Deze Eendaagse DansImpuls staat in het teken van Klassiek Ballet met twee mooie workshops!
De workshops zijn samen én apart te volgen.
 
Kinderen en Klassiek Ballet II - met Saskia Sap en Maurice Berger
Zondag 21 april 10.00-13.30u (incl. pauze)
Klassiek ballet geven aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar is een vak apart. De klassieke dansstijl vraagt specifieke prestaties, die niet altijd lijken te matchen met ons lichaam, laat staan met het lichaam van een kind in de groeifase. Hoe kan je als dansdocent klassieke balletlessen aan kinderen geven op een gezonde en speelse manier, zodat het past bij de kinderleeftijd? Hoe maak je een verantwoorde opbouw in je klassieke lessen, waarbij je recht doet aan de klassieke stijl en de kinderen tóch lekker kan laten genieten van het dansen? Na de eerdere theoretische workshop, gaan we nu in de studio aan de slag, om veel praktische en speelse oefeningen voor de leeftijd 7 t/m 12 jaar aan te bieden en met elkaar uit te wisselen. Dus neem je danskleding mee! Deze workshop is voor iedereen te volgen, ook als je niet eerder met de workshops van Maurice en Saskia hebt meegedaan.

Over Maurice Berger en Saskia Sap
Maurice heeft als professioneel danser een carrière gevolgd bij het Scapino Ballet, waar hij danste in verschillende choreografieën en stijlen. Ook maakte hij daar deel uit van de educatieve afdeling van het gezelschap. Bij de Royal Academy of Dancing te Londen volgde hij de ‘Professional Dancers Teaching Course'. Vele jaren gaf hij les in klassiek ballet aan de Scapino Dansacademie (nu Academie voor Theater en Dans/AHK).
Tevens was hij docent Analyse volgens de Vaganova methode en was hij voorstellingsleider bij de jaarlijkse eindvoorstellingen. Als freelance balletdocent/coach/repetitor/artistiek coördinator werkte Maurice in binnen- en buitenland, zoals bij Broadway Dance Center New York en bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Momenteel is hij werkzaam als coach voor de cursus Verklaring van Bekwaamheid van Dansbelang.

Saskia studeerde na haar opleiding Docent Dans aan de Nel Roos Academie (nu Academie voor Theater en Dans/AHK), pedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Al bijna 30 jaar is zij als docent pedagogiek & psychologie en stagebegeleider verbonden aan de opleiding Docent Dans van de AHK. Daarnaast is zij gastdocent en examinator aan de mbo-dansopleiding PACT+ in Amsterdam.
Na 16 jaar heeft zij haar eigen dansstudio overgedragen en houdt zich nu, naast het lesgeven, vooral bezig met bestuurswerk en onderzoek. Zo rondde zij afgelopen jaar een onderzoek af naar dansend taal leren voor NT2-kleuters, werkt zij als adviseur voor NEOS Cultuuronderwijs in Amersfoort en schrijft zij over dans en didactiek voor de vakbladen Dansdocent.nu en Kunstzone. Saskia is voorzitter en cursuscoördinator bij Dansbelang.


Emotionele weerbaarheid - met Jane Lord
Zondag 21 april 14.00-16.00u 
Jane Lord geeft een workshop over hoe je als docent jouw leerlingen kunt stimuleren en helpen om om te gaan met emoties en/of innerlijke blokkades tijdens de les en/of voorstelling. Hierbij geeft zij praktische suggesties hoe je dansleerlingen tools kunt geven om hen emotioneel weerbaarder te maken; wat te doen met de (lastige) emoties, waarbij zij toch in hun authenticiteit en individuele kracht kunnen blijven functioneren.
 
Over Jane Lord

Jane Lord is een Amerikaanse danseres die van 1979 tot 2001 verbonden is geweest aan Het Nationale Ballet te Amsterdam, waar zij vanaf 1990 als eerste soliste optrad. Na haar danscarrière gaf Jane Lord vele klassieke balletlessen bij onder andere het Koninklijk Conservatorium, Scapino Ballet Rotterdam, Henny Jurriëns Stichting, Dansateliers, Internationaal Danstheater en Amsterdam Dance Centre. In het najaar van 2011 begon Jane als coördinator van het Scouting & Outreach Programma van de Nationale Ballet Academie te Amsterdam, om de samenwerking tussen de academie en de balletscholen in Nederland te optimaliseren. Deze taak heeft zij tot en met 2021 volbracht. 
Jane is ook docent bij de Nationale Balletacademie waar zij klassieke en repertoire lessen geeft.

 
Ticketprijzen
10% vroegboekkorting is geldig tot en met 25 februari 2024.
Ben je lid van Dansbelang? Dan krijg je nog eens 25% extra korting. Ben je nog geen lid maar wil je dat wel graag worden? Mail dan naar administratie@dansbelang.nl.
 
Prijs losse workshop Saskia & Maurice €40
Prijs losse workshop Saskia & Maurice met 25% ledenkorting €30


Prijs losse workshops Jane €27,50
Prijs losse workshop Jane met 25% ledenkorting €20


Prijs combinatie-ticket beide workshops €60
Prijs combinatie-ticket beide workshops met 25% ledenkorting €42,50


Hopelijk tot 21 april bij de Eendaagse DansImpuls in het Danscentrum Utrecht (DCU - Herenweg 10, Utrecht).
Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees snel! 


Schrijf je hieronder in: 
(klik op 'product kiezen' voor de verschillende opties)